Site pictogram Keaton Online Marketing

Harry Potter Wizards en de Ghostbusters rennen door uw buurt in 2018

Augmented reality games

De Pokémon Go rage van 2016 lijkt alweer heel lang achter ons te liggen. De AR-game (augmented reality) zorgde ervoor dat vooral jongeren massaal de straat op gingen om zoveel mogelijk Pokémons te vangen.

Sommige gemeenteambtenaren, verantwoordelijk voor Kijkduin en Scheveningen, krijgen nog steeds de rillingen als ze terugdenken aan de enorme mensenmassa’s die op sommige bijzondere Pokémons afkwamen. Hoewel de hype van Pokémon Go al lang weer voorbij is, kunnen er in 2018 vergelijkbare taferelen ontstaan. En net als met Pokémon Go kun je daar als ondernemer je voordeel mee doen.

Harry Potter Wizards Unite


Het bedrijf Niantic Labs, het bedrijf achter Pokémon Go en zijn voorganger Ingress, is bezig met het ontwikkelen van een AR game met dit keer Harry Potter in de hoofdrol.

Harry Potter heeft fans in alle leeftijdsgroepen en het aantal fans van Harry Potter in Nederland is enorm. Wanneer het spel Harry Potter Wizards Unite zal worden gelanceerd dan moeten we er niet gek van opkijken dat hordes aspirant-tovenaars de straten in zullen trekken.

Ghostbusters World


Sony komt in 2018 uit met een eigen AR-game onder de naam Ghostbusters World.

Op basis van de populaire Ghostbusters films zullen aspirant-spokenjagers in staat zijn om verschillende spoken en monsters te vangen die zich virtueel ophouden in jouw dorp of stad.

Fanatieke fans van Ghostbusters zullen zeker jouw wijk ontdoen van de spoken die zich daar ophouden. De kans dat Ghostbusters World net zo populair zal worden als Harry Potter Wizards Unite of Pokémon Go lijkt mij echter klein.

Het aantal fans van Ghostbusters in Nederland lijkt mij te klein om er een groot succes van te kunnen maken. Tenzij er geweldige nieuwe spelelementen in Ghostbusters world verwerkt zijn.

Google Maps als basis voor AR

Niantic Labs vindt zijn oorsprong in Google. Op basis van Google Maps werd het in 2010 mogelijk gemaakt om aan de hand van de GPS-coördinaten van een locatie, informatie toe te voegen aan de werkelijkheid. Die toegevoegde werkelijkheid (AR) kan zichtbaar worden gemaakt via een smartphone.

Google maakt het developers mogelijk om via het Google Maps platform spellen te ontwikkelen. Daarbij vormt de enorme database aan informatie die Google Maps bevat, de basis.

Wanneer je de belangrijkste locaties in Pokémon Go naast die van het spel Ingress legt, dan zie je dat de belangrijkste locaties in beide spellen identiek zijn. Dat zal in Harry Potter Wizards Unite en Ghostbusters World zeker niet anders zijn. Belangrijke plaatsen waar veel spelers op afkomen zijn in alle spellen gelijk. Dat maakt het dus mogelijk om die nu al te ontdekken.

Voor ondernemers met een fysieke locatie en een beetje fantasie levert dat enorme kansen op. De ondernemers in Kijkduin kijken in ieder geval met heimwee terug naar de gouden Pokémon tijd. Die heeft ze immers heel wat extra omzet opgeleverd.

Mobiele versie afsluiten