Site pictogram Keaton Online Marketing

Is jouw Google Mijn Bedrijf vermelding wel 100% in orde?

Google Mijn Bedrijf innoveert in een strak tempo

Het Google Mijn Bedrijf platform wordt in een razend tempo voorzien van nieuwe functies.

In de afgelopen maand is naast nieuwe Google Post-formats een oude bekende weer teruggebracht van weggeweest. De beschrijving van je bedrijf.

Je krijgt van Google 750 tekens om in het kort je bedrijf te introduceren.

De aanbeveling van Google is om op deze plaats vooral iets over je bedrijf te vertellen. Dit is niet de aangewezen plaats om direct te verkopen en acties en aanbiedingen te promoten. Daar zijn de Google Posts voor bedoelt.

De beschrijving die je toevoegt zal zichtbaar worden gemaakt in het kennisvenster van jouw bedrijf in Google. Het bied je de mogelijkheid om een stukje storytelling toe te voegen aan je vermelding in Google. Daarmee kun je direct de aandacht van de bezoeker grijpen. Zonder dat ze eerste jouw website of social media profiel moeten bezoeken.

Het is niet toegestaan om URL’s of HTML-code in het beschrijvingsveld te stoppen. Ik heb het getest en het lukt echt niet. Het wordt al geweigerd voordat je het kunt toevoegen.

Zonder beschrijving scoor je geen 100 %

Een van de voorwaarden om beter gevonden te worden in Google maps is het hebben van een bedrijfsvermelding die volgens Google voor 100% goed is ingevuld.

Het hebben van een omschrijving van je bedrijf is een van de voorwaarden om aan die 100% te kunnen komen. Als je tot een paar weken gelden nog 100% scoorde maar je hebt nog geen tijd gehad om die beschrijving toe te voegen, dan is je waardering al teruggezakt naar 80%.

Dat gaat ten koste van je Local SEO en geeft jouw directe concurrent de mogelijkheid om je te passeren in de ranking. En dat wil niemand.

Voeg die beschrijving dus zo snel mogelijk toe via Google Mijn Bedrijf. Log daarna regelmatig in in je Google Mijn bedrijf dashboard om te zien of er nog meer wijzigingen zijn.

Voorwaarden waar je beschrijving aan moet voldoen

Google heeft een hele lijst van voorwaarden opgesteld waaraan een omschrijving moet voldoen om goedgekeurd te worden. Het is vooral een lijst van wat je allemaal niet mag. Het meeste is voor de hand liggend als je je bedrijf serieus neemt. Hou je daar dus aan.

Eén voorwaarde is echter wel leuk om er even uit te halen.

We weten zo langzamerhand wel dat de zoekmachine van Google op kunstmatige intelligentie draait. Je kan rustig zeggen dat Google op dat gebied tot een van de koplopers behoort.

Google leest en herkent niet alleen teksten, maar begrijpt ze ook. Wanneer je in Google iets op wilt zoeken en in het zoekvenster typefouten maakt, dan is Google er als de kippen bij om je te vragen of je jouw zoekwoord met de juiste spelling bedoelde.

Tot mijn verbazing worden typefouten in de beschrijving tot irrelevante of storende content van lage kwaliteit veroordeeld. Kijk je teksten dus goed na op spelfouten. Anders zet meester Google je misschien wel in de hoek.

Local Marketing abonnement

Ben je klant van een van onze Local Marketing abonnementen, dan hoef je niets te doen. Wij zitten bovenop alle wijzigingen in Google en hebben voor alle leden een beschrijving toegevoegd.

Met het toevoegen van een beschrijving houden wij je vermelding 100% in orde.

Mobiele versie afsluiten