Site pictogram Keaton Online Marketing

Met Google Posts valt jouw bedrijf nog meer op in Google

Google Posts

Wat zijn Google Posts?

Google Posts zijn berichten die je vanuit Google Mijn Bedrijf kunt publiceren op jouw bedrijfsvermelding in Google en Google Maps.

Door het toevoegen van berichten aan jouw bedrijfsprofiel kun je direct vanuit de zoekresultaten in interactie gaan met jouw publiek. Nog voordat zij jouw website of social media bekeken hebben.

Je kunt met Google Posts:
– Dagelijkse promoties of lopende acties delen.
– Evenementen promoten.
– Vanuit je posts door laten klikken naar je website.

Waarom Google Posts gebruiken voor je bedrijf?

Wanneer mensen op zoek gaan naar een bedrijf zoals dat van jou, dan is de kans groot dat zij dat doen via de zoekmachine van Google. Google zal zijn best doen om bedrijven te vinden waarvan Google denkt dat die bedrijven naadloos aansluiten bij de zoekopdracht.

Op dit moment worden er op de eerste pagina van Google veelal drie bedrijfsvermeldingen getoond vanuit Google Maps. Het bedrijf dat erin slaagt om het best voor de dag te komen van die drie bedrijven, maakt een goede kans om er een nieuwe klant bij te krijgen. Google Posts kan je daarbij helpen.

Doordat Posts direct in Google te zien zijn, kun je direct beginnen met het promoten van jouw bedrijf. Zonder dat mensen eerst hoeven door te klikken naar jouw pagina.

Posts krijgen van Google op dit moment een plek in de bedrijfsvermelding en kunnen, mits goed ingezet, daardoor zeer effectief zijn bij het binnenhalen van nieuwe klanten.

Het grote voordeel van Google Posts is dat je potentiële klanten heel snel en direct kunt informeren, zonder dat ze daarvoor eerst moeten doorklikken naar je website.

Google mijn Bedrijf

Via het dashboard van Google Mijn Bedrijf kun je de berichten toevoegen aan je bedrijfsvermelding.

Een bericht bestaat uit een stuk tekst van 100 tot 300 woorden en uiteraard is er de mogelijkheid om er een foto of video aan toe te voegen.

In de bedrijfsvermelding wordt een samenvatting weergegeven van het door jou geplaatste bericht. Wanneer iemand op het bericht klikt, dan opent zich een nieuw scherm met daarop de volledig tekst en foto.

Van daaruit kan iedereen die dat wil, jouw bericht delen.

Je kunt gerust zeggen dat Google op deze manier een afgeslankte versie van Google+ in de zoekresultaten heeft binnengebracht.

Een mini socialmediaplatform binnen je bedrijfsvermelding. Een geweldige zet met bijzonder veel potentie.

Het is alleen jammer dat de berichten die je plaatst op dit moment maar zeven dagen life blijven staan. Na zeven dagen verdwijnen ze weer uit je bedrijfsvermelding.

Ze zijn dan nog wel vindbaar onder de posts of updates tab. Het is dus belangrijk om regelmatig nieuwe berichten toe te voegen.

Zijn Google Post goed voor je Local SEO?

Daar is nog geen zinnig woord over te zeggen. Je kunt er zeker van zijn dat Google de inhoud van de berichten die je plaatst in de gaten houdt en precies weet wat erin staat.

Of dat je ranking in Google zal verbeteren, is natuurlijk de vraag.

Ga in ieder geval géén berichten plaatsen die bomvol staan met jouw zoekwoorden. Dat heeft echt geen zin.

Het is niet uit te sluiten dat bedrijven die regelmatig relevante berichten plaatsen, van Google meer aandacht krijgen dan bedrijven die dat niet doen. En daar zou je best weleens profijt van kunnen hebben in je ranking in Google en Google Maps.

Plaats daarom regelmatig, voor jouw doelgroep interessante berichten. Je klanten zullen je er in ieder geval dankbaar voor zijn.

Update: Uit onderzoek in 2020 heeft het er alle schijn van dat posts geen directe invloed hebben op je ranking. Ze helpen wel mee bij de conversie van je bezoekers. 

Mobiele versie afsluiten