Site pictogram Keaton Online Marketing

Hoe vertel je een verhaal op Snapchat?

Hoe vertel je een verhaal op Snapchat?Snapchat groeit explosief. In september 2011 werd Snapchat gelanceerd door studenten van de Stanford-Universiteit.
Aanvankelijk was het vooral een app voor jongeren waarmee je gekke foto’s en filmpjes kan versturen naar je vrienden. Per bericht bepaal je zelf hoelang jouw vrienden dat bericht te zien krijgen. Hebben ze jouw bericht eenmaal gezien dan verdwijnt dat bericht voorgoed uit hun tijdlijn.

Snapchat wordt nog steeds vooral gebruikt door jongeren. Zij sturen berichten naar elkaar waar menig 40-plusser zich behoorlijk achter de oren zal krabbelen. Vooral bewerkte foto’s met gekke gezichten zijn bij veel jongeren zeer populair.

Snapchat krijgt oudere gebruikers

Het aantal gebruikers van Snapchat is op dit moment in een zeer rap tempo aan het toenemen.
De snelst groeiende groep zijn verrassend genoeg volwassenen tussen de 20 en 40 jaar.

Maar ook 60 plussers zoals Arnold Schwarzenegger zijn actief op Snapchat. Zelfs het Witte Huis heeft een eigen Snapchat account. Via dat account krijg je een overzicht van de verschillende activiteiten die zich de afgelopen 24 uur in het Witte Huis hebben afgespeeld.

De groeiende populariteit komt mede doordat Snapchat een aantal functies heeft toegevoegd. De nieuwe functies zorgen ervoor dat het platform gebruiksvriendelijker is geworden en geven de gebruikers meer mogelijkheden.

Zo kun je naast de kortdurende er nu ook voor kiezen om een snap toe te voegen aan ‘mijn verhaal’ op je account. De berichten die aan ‘mijn verhaal’ worden toegevoegd kunnen daar maar liefst 24 uur bekeken worden.

Die functie maakt het mogelijk om ook op Snapchat leuke verhalen te vertellen.

Vertel je verhaal op Snapchat

Hoe vertel je een verhaal op Snapchat?

Eigenlijk is dat heel eenvoudig.

Je kunt met een klein beetje fantasie, snap voor snap, verschillende scènes of hoofdstukken maken. Al die scènes of hoofdstukken vormen achterelkaar een verhaal.

Je kunt je verhaal gedurende de dag spontaan laten groeien. Je filmt of fotografeert wat je maar wilt en slaat dat op in jouw ‘mijn verhaal’.

Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om van te voren helemaal uit te denken waar jouw verhaal de komende 24 uur over zal gaan. Dat kost misschien wel wat meer tijd, maar kan verrassende verhalen opleveren.

Het filmpje dat je bij dit bericht vindt geeft je een idee hoe je een verhaal kan vertellen op Snapchat. Het was absoluut mijn intentie om een voorbeeld te maken van hoe je een verhaal kunt vertellen op Snapchat. De daadwerkelijke inhoud van het verhaal ontstond echter vrij spontaan.

 

Ga het snappen

Mocht je nog niet actief zijn op Snapchat, dan is nu het moment om op zijn minst Snapchat op je smartphone te zetten en een paar mensen te gaan volgen. Op die manier kun je rustig ontdekken hoe alles werkt en kun je op je gemak wennen aan het platform.

Dat we nog lang geen einde hebben gezien aan de groei van Snapchat, dat staat vast. Dan kun je maar beter weten hoe je jouw klanten op Snapchat kunt bedienen en bereiken.

Happy snapping toegewenst!

Mobiele versie afsluiten