Site pictogram Keaton Online Marketing

Arnold Schwarzenegger vertelt zijn verhaal op Snapchat.

Arnold Schwarzenegger wijst bedrijven de weg op Snapchat

Het is een open deur intrappen wanneer ik zeg dat Snapchat bij jongeren zeer populair is. Ze zijn daar massaal aanwezig en actief.

Maar dat, op het moment van schrijven, de 68 jarige Arnold Schwarzenegger ook op Snapchat actief is dat is je wellicht ontgaan.

Onder de gebruikersnaam Arnoldschnitzel deelt de uit Oostenrijk afkomstige Arnold Schwarzenegger, oud-bodybuilder, filmster en oud-Gouverneur van Californië, korte momenten uit zijn leven op Snapchat met zijn volgers.

De snap waarin Arnold Schwarzenegger op een dakterras een helikopter in beeld neemt en vervolgens de legendarische tekst “Get to the choppa” uit de eerste Predator film uitspreekt, maakte van Arnold Schwarzenegger op slag een Snapchat ster. In de korte tijd dat Schwarzenegger op Snapchat actief is, heeft hij met zijn droge en humoristische stijl op Snapchat een miljoenenpubliek aan zich weten te binden.

Arnold Schwarzenegger promoot een cowboylaarzen fabriek

Op 31 maart 2016 plaatste Arnold een aantal korte filmpjes op Snapchat over zijn bezoek aan de Lucchese Boot Factory in El Passo. Via de achterelkaar geplaatste snaps ontstond op Snapchat een kort overzichtelijk verhaal over de productie van cowboylaarzen.

 

 

We weten natuurlijk niet of Arnold Schwarzenegger deze snaps spontaan heeft gemaakt of dat hij ingehuurd is door de fabriek in El Passo.

Voor veel merken en bedrijven is Arnold Schwarzenegger met zijn miljoenen fans een ideaal uithangbord. Gezien zijn verdere uitingen over dit bezoek op zijn twitter en Instagram, sluit ik niet uit dat er toch minstens een paar mooie cowboylaarzen voor Arnold zijn gereserveerd.

Snapchat is voor alle ondernemers interesant

Maar wat dit filmpje zo interessant maakt voor ondernemers, is dat Arnold Schwarzenegger met zijn bezoek aan de Lucchese Boot Factory laat zien dat het heel eenvoudig is om op Snapchat een authentiek verhaal te vertellen over een product of bedrijf.

De meest natuurlijke contentmarketing die je je maar kunt voorstellen.

Snapchat zal in de komende jaren voor merken en bedrijven alleen maar in belangrijkheid toenemen. Zeker nu volwassenen het platform in een rap tempo aan het ontdekken zijn.

Ga dus snel aan de slag met Snapchat.

Ik begrijp best dat Snapchat in het begin heel verwarrend over kan komen. De navigatie op de app werkt net even anders dan dat je gewend bent van Facebook, Instagram of Twitter. Maar moest je op die platforms in het begin ook niet even wennen om alles uit te vinden?

Wacht niet langer en download vandaag nog de app op je smartphone. Begin gerust eerst met het volgen van een paar mensen zodat je op je gemak kunt ontdekken hoe alles werkt.

Begin bijvoorbeeld met het volgen van Arnoldschnitzel. Mij volgen op Snapchat kan natuurlijk ook.

Heel veel plezier op Snapchat!

Mobiele versie afsluiten